Erdoğmuş Forum
Çorbalarımız - Baskı Önizleme

+- Erdoğmuş Forum (http://erdogmusnet.com/forum)
+-- Forum: KADINLARIN DÜNYASI (http://erdogmusnet.com/forum/forumdisplay.php?fid=42)
+--- Forum: Mutfağım (http://erdogmusnet.com/forum/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Konu Başlığı: Çorbalarımız (/showthread.php?tid=70)



Çorbalarımız - Eftalya - 03-04-2014

EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI

DSC01847.JPG

Ekişili köfte İçin Gerekli Malzemeler;

250 g kiyma
bir avuc pirinc
1 soğan
tuz
kimyon
un

2 kucuk havuc
1 buyuk patates
1 yumurta
1 limon suyu
1.5-2 litre kadar su
nane

Ekişili köfte yapılışı;
Önce köfteleri yapıyoruz soganı rendeleyip kiyma pirinc tuz ve azıcık kiymyon ekleyin.
Hepsini güzelce yoğurun
sonra top top yuvarlayıp una bulayın fazla ununu silkeleyin
hazırladığınız köfteleri kaynar suya salıp haşlayın.
Havuclar ve patatesler minik minik doğrayın
haşlanmakta olan köftelerin üzerine katıp hep birlikte haşlanmaya bırakın.

Bunlar piserken terbiyesini hazirlayın

Bir limon suyunun ustune bi yumurta kırın ve çırpın sonra bu karisima

koftelerin duyundan azar azar eklenir ve eklerken cirpmaya devam edilir

İyice çırpılan karışım kaynamakta olan köftelerin üzerine dökülür.

Köfteler piştikten sonra biraz nane gezdirilip 2-3 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Sıcak sıcak bol limonla servis yapılır.
Afiyet olsun

PİRİNÇLİ YOĞURT ÇORBASI

forumdasnetz.jpg

Pirinçli Yoğurt Çorbası Malzemeleri

1 adet yumurta
1/4 kahve fincanı pirinç
4-5 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
tereyağ
1 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
5-6 bardak su

Pirinçli Yoğurt Çorbasının Tarifi

Yoğurt yumurta un prinç tuz ve suyu tahta kaşığı yardımıyla iyice karıştırın.

Daha sonra ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca ayrı bir kapta hazırladığınız terbiyeyi üzerine dökün

ve 5-10 dakika da böyle kaynatın.

Terbiyesi: Tereyağını eritip üzerine nane ve pul biberini atıp karıştırınız.

SOĞUK DOMATES ÇORBASI

soukdomatesorbasforumda.jpg

MALZEMELER

1/2 kg.Domates

1 Adet Küçük Soğan

1 Çorba Kaşığı Domates Salçası

1 Çorba Kaşığı Doğranmış Taze Fesleğen

1 Adet Sebze veya Tavuk Bulyon

Karabiber

Yeterince Tuz

YAPILIŞI

Soğan ve domatesi soyduktan sonra domates salçası ve fesleğenler ile birlikte blendır ile püre haline getirelim.
Sebze veya tavuk bulyonu ilave edip ocağın üzerinde kıvamı gelinceye kadar pişirelim.
Koyu boza kıvamına gelince yeterince tuz ve karabiber ilave edelim.

Soğuduktan sonra ağzı kapalı olarak buzdolabında en az bir gün bekletelim.

Soğuk olan çorbayı fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapalım.

Not : Sıcak yaz günlerinde soğuk olarak içilen bu çorba ferahlatıcı ve serinleticidir.
İsteğe göre birkaç damla sirke veya limon suyu ilave edilebilir.


RE: Çorbalarımız - Eftalya - 03-04-2014

563608645456.jpg?564141777280

TARHANA ÇORBASI


Malzemeler

4 çorba kaşığı toz tarhana
5 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kuru nane, pulbiber
Üzerine:
1 çay bardağı içi ay çekirdeği

Tarhana Çorbası Yapılışı
TOZ tarhanayı tavuk suyunda 1 saat ıslatın.
Daha sonra ocağın üstünde sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Diğer tarafta bir tavada tereyağını eritin.
Biber salçası, ince kıyılmış sivri biber ve sarmısağı kavurun.
Kuru nane ve pulbiberi ilave ederek bu karışımı çorbaya katın.
Ay çekirdeği içini tavada pembeleştirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın

Ay çekirdeği içini tavada pembeleştirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın

633397299384.jpg?441610310867

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet küçük boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet soğan
4 su bardağı su
3 su bardağı et veya tavuk suyu
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Üzerine: Nane

Mercimek Çorbası Yapılışı
AYIKLANMIŞ mercimek, kabuğu soyulmuş patates, havuç ve soğanı bir tencereye alın.
Üzerine su ve et suyu ekleyerek haşlayın.
Daha sonra tümünü robottan geçirin ve tekrar tencereye alın.
Bir tavada tereyağı ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın.
Tuzunu ayarlayın. Üzerine nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.

390269616016.jpg?392972733930

EZOGELİN ÇORBASI


Malzemeler

1 kahve fincanı ince bulgur
1 kahve fincanı kırmızı
mercimek
1 kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
3 su bardağı et veya
tavuk suyu
4 su bardağı su
Tuz
Üzerine: Maydanoz

Ezogelin Çorbası Yapılışı

TEREYAĞINI yemeklik doğranmış soğanla birlikte tencereye alın ve kavurun.

Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Et suyu ile suyu katıp kaynamaya bırakın.
Bulgur, mercimek ve pirinci çorbaya ilave edip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra ocağın altını kapatın.
Tuzunu ayarlayın. Üzerini maydanozla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

557402880064.jpg?557631625672

DÜĞÜN ÇORBASI


Malzemeler

750 gram koyun
gerdan eti
1 adet soğan
1 adet orta boy havuç
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
Bir buçuk çay kaşığı tuz
Terbiyesi için: 1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 su bardağı soğuk su
Sos için: 4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber

Düğün Çorbası Yapılışı

DÜDÜKLÜ tencereye etleri, suyu, havucu ve soğanı koyup kaynatın.
Bu arada kapağı kapatmayın ve biriken köpükleri kaşıkla alıp atın.
Köpükler bitince tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 20 dakika (etler yumuşayıncaya kadar) pişirin.
Etler pişince, süzgeçten geçirip minik minik didikleyin.
Diğer tarafta unu yağda hafifçe pembeleştirin. Et suyunu ve tuzu ekleyip hızlıca karıştırın.
Kaynayınca etleri de ekleyip, 5 dakika daha pişirin.
En son 1 adet yumurta ve yarım limonun suyunu iyice çırpın. 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın.
Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın.

Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra, tereyağında kavrulmuş kırmızıbiberi üzerine gezdirip servis yapın.

384160674844.jpg?385065735774


TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI

Malzemeler

1 adet büyük boy tavuk budu
7 su bardağı su
1 çay bardağı tel şehriye
Tuz, karabiber
Üzerine: Pulbiber

Tavuklu Şehriye Çorbası Yapılışı
TAVUK budunu 7 su bardağı su ile iyice haşlayın. Daha sonra tencereden alıp, elinizle didikleyin ve bir kenara kaldırın.
Tavuk suyuna tel şehriyeyi katın ve 5-6 dakika pişirin.
Tuz ve karabiberini ayarlayın.
Ardından tavuğu ilave edin ve bir-iki taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
Sıcak olarak servis yapın