Çorbalarımız - Baskı Önizleme +- Erdoğmuş Forum (http://erdogmusnet.com/forum) +-- Forum: KADINLARIN DÜNYASI (http://erdogmusnet.com/forum/forumdisplay.php?fid=42) +--- Forum: Mutfağım (http://erdogmusnet.com/forum/forumdisplay.php?fid=48) +--- Konu Başlığı: Çorbalarımız (/showthread.php?tid=70) |
Çorbalarımız - Eftalya - 03-04-2014 EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI Ekişili köfte İçin Gerekli Malzemeler; 250 g kiyma bir avuc pirinc 1 soğan tuz kimyon un 2 kucuk havuc 1 buyuk patates 1 yumurta 1 limon suyu 1.5-2 litre kadar su nane Ekişili köfte yapılışı; Önce köfteleri yapıyoruz soganı rendeleyip kiyma pirinc tuz ve azıcık kiymyon ekleyin. Hepsini güzelce yoğurun sonra top top yuvarlayıp una bulayın fazla ununu silkeleyin hazırladığınız köfteleri kaynar suya salıp haşlayın. Havuclar ve patatesler minik minik doğrayın haşlanmakta olan köftelerin üzerine katıp hep birlikte haşlanmaya bırakın. Bunlar piserken terbiyesini hazirlayın Bir limon suyunun ustune bi yumurta kırın ve çırpın sonra bu karisima koftelerin duyundan azar azar eklenir ve eklerken cirpmaya devam edilir İyice çırpılan karışım kaynamakta olan köftelerin üzerine dökülür. Köfteler piştikten sonra biraz nane gezdirilip 2-3 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Sıcak sıcak bol limonla servis yapılır. Afiyet olsun PİRİNÇLİ YOĞURT ÇORBASI Pirinçli Yoğurt Çorbası Malzemeleri 1 adet yumurta 1/4 kahve fincanı pirinç 4-5 tatlı kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı un tereyağ 1 çay kaşığı nane 1/2 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 5-6 bardak su Pirinçli Yoğurt Çorbasının Tarifi Yoğurt yumurta un prinç tuz ve suyu tahta kaşığı yardımıyla iyice karıştırın. Daha sonra ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ayrı bir kapta hazırladığınız terbiyeyi üzerine dökün ve 5-10 dakika da böyle kaynatın. Terbiyesi: Tereyağını eritip üzerine nane ve pul biberini atıp karıştırınız. SOĞUK DOMATES ÇORBASI MALZEMELER 1/2 kg.Domates 1 Adet Küçük Soğan 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 1 Çorba Kaşığı Doğranmış Taze Fesleğen 1 Adet Sebze veya Tavuk Bulyon Karabiber Yeterince Tuz YAPILIŞI Soğan ve domatesi soyduktan sonra domates salçası ve fesleğenler ile birlikte blendır ile püre haline getirelim. Sebze veya tavuk bulyonu ilave edip ocağın üzerinde kıvamı gelinceye kadar pişirelim. Koyu boza kıvamına gelince yeterince tuz ve karabiber ilave edelim. Soğuduktan sonra ağzı kapalı olarak buzdolabında en az bir gün bekletelim. Soğuk olan çorbayı fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapalım. Not : Sıcak yaz günlerinde soğuk olarak içilen bu çorba ferahlatıcı ve serinleticidir. İsteğe göre birkaç damla sirke veya limon suyu ilave edilebilir. RE: Çorbalarımız - Eftalya - 03-04-2014 TARHANA ÇORBASI Malzemeler 4 çorba kaşığı toz tarhana 5 su bardağı tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı biber salçası 2 adet sivri biber 2 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı kuru nane, pulbiber Üzerine: 1 çay bardağı içi ay çekirdeği Tarhana Çorbası Yapılışı TOZ tarhanayı tavuk suyunda 1 saat ıslatın. Daha sonra ocağın üstünde sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta bir tavada tereyağını eritin. Biber salçası, ince kıyılmış sivri biber ve sarmısağı kavurun. Kuru nane ve pulbiberi ilave ederek bu karışımı çorbaya katın. Ay çekirdeği içini tavada pembeleştirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın Ay çekirdeği içini tavada pembeleştirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet küçük boy patates 1 adet orta boy havuç 1 adet soğan 4 su bardağı su 3 su bardağı et veya tavuk suyu Yarım çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un Tuz Üzerine: Nane Mercimek Çorbası Yapılışı AYIKLANMIŞ mercimek, kabuğu soyulmuş patates, havuç ve soğanı bir tencereye alın. Üzerine su ve et suyu ekleyerek haşlayın. Daha sonra tümünü robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Bir tavada tereyağı ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine nane serpin ve sıcak olarak servis yapın. EZOGELİN ÇORBASI Malzemeler 1 kahve fincanı ince bulgur 1 kahve fincanı kırmızı mercimek 1 kahve fincanı pirinç 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı salça 3 su bardağı et veya tavuk suyu 4 su bardağı su Tuz Üzerine: Maydanoz Ezogelin Çorbası Yapılışı TEREYAĞINI yemeklik doğranmış soğanla birlikte tencereye alın ve kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Et suyu ile suyu katıp kaynamaya bırakın. Bulgur, mercimek ve pirinci çorbaya ilave edip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerini maydanozla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın. DÜĞÜN ÇORBASI Malzemeler 750 gram koyun gerdan eti 1 adet soğan 1 adet orta boy havuç 5 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un Bir buçuk çay kaşığı tuz Terbiyesi için: 1 adet yumurta Yarım limonun suyu 1 su bardağı soğuk su Sos için: 4 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı kırmızıbiber Düğün Çorbası Yapılışı DÜDÜKLÜ tencereye etleri, suyu, havucu ve soğanı koyup kaynatın. Bu arada kapağı kapatmayın ve biriken köpükleri kaşıkla alıp atın. Köpükler bitince tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 20 dakika (etler yumuşayıncaya kadar) pişirin. Etler pişince, süzgeçten geçirip minik minik didikleyin. Diğer tarafta unu yağda hafifçe pembeleştirin. Et suyunu ve tuzu ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynayınca etleri de ekleyip, 5 dakika daha pişirin. En son 1 adet yumurta ve yarım limonun suyunu iyice çırpın. 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra, tereyağında kavrulmuş kırmızıbiberi üzerine gezdirip servis yapın. TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI Malzemeler 1 adet büyük boy tavuk budu 7 su bardağı su 1 çay bardağı tel şehriye Tuz, karabiber Üzerine: Pulbiber Tavuklu Şehriye Çorbası Yapılışı TAVUK budunu 7 su bardağı su ile iyice haşlayın. Daha sonra tencereden alıp, elinizle didikleyin ve bir kenara kaldırın. Tavuk suyuna tel şehriyeyi katın ve 5-6 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ardından tavuğu ilave edin ve bir-iki taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın |