24-03-2014, Saat: 09:37
Elma, gül ailesine dahil olan bu bitkinin meyvesinden yararlanılır.
Güzel kokulu tatlı veya mayhoş bir bitkidir.
Elmanın faydaları ve yararları; Kasları kuvvetlendirir. Sinirleri yatıştırır.Fiziki ve ruhi yorgunlukları giderir.
Hemen, hemen tüm hastalıkların iyileşme sürecini kısaltır. ıdrarı arttırır
Vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Kanı temizler.
Hazmı kolaylaştırır. Kolesterolü düşürür, damar sertliğini önler. şeker hastalığını giderir.
Uçukları iyileştirme özelliğine sahiptir. Cilde tazelik kazandırır.
Göz ve kulak ağrılarının tedavisinde kullanılır.
Dizanteri hastalığına şifa verir. Karaciğeri kuvvetlendirir.
Karaciğer ve dalak hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur.
Kalp krizini önler. öksürüğü keser.Bağırsaktaki kurtların düşürülmesine yardımcı olur.
Bulantı ve kusmaları geçirir.
Elma vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasında yardımcı olur.
C ve E vitamini bakımından zengin olan elma suyu hafızayı güçlendiriyor.
Elma Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.
Elma Kabuğunun Faydaları
Elma Kabuğu,Elma Kabuğunun cilde Faydaları,
Elmanın sağlığımız açısından son derece önemli bir meyve olduğunu artık hepimiz biliyoruz.
Adeta doğal mucize olan elma sadece kendssi değil, kabuğu ile de şifa dağıyor.
Elma kabuğunun faydaları hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.
C ve E vitamini bakımından zengin olan elma suyu hafızayı güçlendiriyor.
Elma kabuğunda bulunan Triterpenoids adlı madde cilt için çok fayda sağlıyor.
Kabukları ile birlikte rendelenen elma,
cilde sürülüp 20 dakika bekletildikten sonra yıkanırsa, harika bir cilt sahibi oluyorsunuz.
* Ayrıca, Kanser hücrelerinin üremesini engellemeye yardımcı olan elma kabuğu,
bu yönüyle de cilde sürüldüğünde deriyi gerginleştirmede ve kırışmaya karşı birebir etkili.
Elma Kabuğu Kaynatmak,Elma Kabuğu Öksürük
Elma kabuğu öksürük için çok faydalıdır.
Elma kabuğu kaynatılarak içilirse, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür.
Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun,
birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu, bir dilim de limon.
Bunların hepsini kaynatıp, isterseniz bal ile tatlandırıp sıcak sıcak içebilirsiniz.
Ilık ılık vermek suretiyle çocuklar için de kullanıbilirsiniz.
* Elma kabuğu elmanın içine nazaran daha çok antioksidana sahip.
Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde
şekeri düşürücü etkisi bulunuyor ayrıca kolesterolü de düşürücü bir etkiye sahip.
* Bol posa içeriği sayesinde iştahı düşürür.
* Obeziteyle mücadelede önemli bir kaynaktır.
* Hareketsiz olan yaşam tarzımızdan dolayı kas erimesini engellediği için vücudumuzun daha iyi görünmesini sağlar
* Diş sağlığı için de elma kabuğu çok faydalı. Dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir.
Elma Kabuğunun bütün bu faydalrından dolayı, mutlaka ve mutlaka tüketilmesi şşartı vardır.
O sebeple elmanın kabuklarını soyup aterken iyi düşünün derim..
Elmayı kabuğuyla yemek, sizi pek çok sağlık sorunundan da kurtarabilir.
BİR YASAKDAN İBARETSİN...