JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales

Facebook da Arkadaşlar Slayt Videomu Beğenirmisiniz Virüsü
Okunma 4790
Yorumlar 1
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
#2
Facebook Flash Player Güncelle Virüsünden Kurtulmak

Benzer Bir Çözüm Yolu

facebo1.jpg

Evet, uzun bir aradan sonra bir yazı daha yazayım dedim bu yazı şu sıralar facebookta çok fazla moda olan ve genellikle “Bu videoyu hazırlamak için günlerdir uğraşıyorum lütfen izlermisiniz arkadaşlar.” gibi başlıklarla bağlantı paylaşan virüs hakkında ve bunun kaldırılması hakkında olacak.

Bu virüs kişilerin bilgisayarına Facebookda bir arkadaşına bulşamış olan bu virüsün paylaştığı bağlantıya tıkladıktan sonra videoyu oynatmaya çalışırken sanki flash player güncel değilmiş gibi bir uyarı çıkartıyor ve Flash Player’ı Güncellemek İçin Tıklayınız yazısı çıkartıyor ve siz bu çıkan görsele bakın görsel diyorum video falan değil bu tıklayınca Flash Player.exe dosyasını indiriyor siz de kurduğunuzda tarayıcıya bir eklenti yerleştiriyor bu program ve bu program vasıtası ile sizin facebook, twitter vs id’leriniz toplanıyor id’lerin toplanmasıyla kalmıyor şifrelerinizi vs de topluyor bu virüs daha sonra işte sizin adınıza hem duvarınızda birşeyler paylaşıyor hem de sizin adınıza başka sayfaları beğendiriyor. Bu virüsü yedikten sonra beğendiğiniz sayfalar arasında saçma sapan bir sürü facebook sayfası görmeniz muhtemeldir.

Bu virüsün çalıştığını da Chrome için browser üzerinde sağ üstte 3 tane çizik olan özelleştirme butonuna tıkladıktan sonra açılan listede Arka Plandaki Sayfaları Görüntüle‘ye tıklayarak açılan pencerede çalışan işlemleri görebilirsiniz burada Flash.exe ya da FlashPlayer.exe gibi bir isimle çalışıyor olması lazım.

Herneyse, gelelim bu virüsün nasıl kaldırılacağına,

öncelikle başlata regedit yazdıktan sonra çıkan kayıt defteri pencerede sırasıyla şu aşağıdaki yola gidiniz.

HKEY_LOCAL_MACHINE-SOFTWARE

Policies

Google

Chrome

ExtenstionsInstallForceList

dizinine geliniz bu dizine tıkladığınızda sağ tarafta kayıtlar çıkacak bunlardan Veri kısmında abuk bir değer olan kayıtı siliniz. 123asfdpşlasf falan gibi değişik bir kayıt olacak bunu yaptıktan sonra garanti olması açısından bir de tarayıcıyı kaldırıp tekrar kurarsanız yükske ihtimal bu virüsten kurtulmuş olursunuz.

Umarım faydalı olmuştur.
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Bu Konudaki Yorumlar
RE: Facebook da Arkadaşlar Slayt Videomu Beğenirmisiniz Virüsü - ErdogmusNet - 22-01-2015, Saat: 11:23

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi