JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales

Vitir Namazı Nasıl Kılınır
Okunma 4046
Yorumlar 0
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
#1
Vitir Namazı



Vitir Namazının Kılınışı

Vitir namazı Üç rek'attır.


Vitir Namazı kılınışı birinci rek'at

''Niyet ettim Allah rızası için bugecenin Vitir namazını kılmaya'' diye niyet edilir ve ''Allâhü Ekber'' düyerek iftitah tekbiri alınıp eller bağlanır.

Ayakta sırasıyla;
- Sübhâneke okunur.
- Eûzü Besmele çekilir.
- Fâtiha Suresi okunur.
- Fâtiha Suresi okunduktan sonra , Kur'an'dan bir sûre daha okunur.
-Rükû:

"Allâhü Ekber" diyerek rükua varılır ve üç kere "Sübhane Rabbiye'l- azîm" denilir. "Semiallahü limen hamideh" diyerek kalkılır ve ayakta "Rabbena leke'l-hamd" denilir. "Allâhü Ekber" diyerek secdeye varılır ve üç kere "Sübhane Rabbiye 'I-âlâ" söylenir. "Allâhü Ekber" diyerek secdeden kalkılıp oturulur. Yine "Allâhü Ekber" diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere" Sübhane Rabbiye' I-âlâ" denilir. "Allâhü Ekber" diyerek ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Vitir Namazı kılınışı ikinci rek'at

Ayakta sırasıyla;

- Besmele okunur.
- Fâtiha Suresi okunur.
- Fâtiha Suresi okunduktan sonra , Kur'an'dan bir sûre daha okunur.
-Rükû:

"Allâhü Ekber" diyerek rükua varılır ve üç kere "Sübhane Rabbiye'l- azîm" denilir. "Semiallahü limen hamideh" diyerek kalkılır ve ayakta "Rabbena leke'l-hamd" denilir. "Allâhü Ekber" diyerek secdeye varılır ve üç kere "Sübhane Rabbiye'l-âlâ" denilir. "Allâhü Ekber" diyerek secdeden kalkılıp oturulur. "Allâhü Ekber" diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere "Sübhane Rabbiye' I-âlâ" denilir. "Allâhü Ekber" diyerek oturulur ve bu oturuşta sadece "Ettehiyatü" okunur. "Allâhü Ekber" diyerek ayağa (üçüncü rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Vitir Namazı kılınışı üçüncü rek'at

Ayakta sırasıyla;

- Besmele okunur.
- Fâtiha Suresi okunur.
- Fâtiha Suresi okunduktan sonra , Kur'andan bir sûre daha okunur.
"Allâhü Ekber" diyerek eller yukarıya kaldırılır ve tekrar bağlanır. Kunut Duaları okunur.

-Rükû: "Allahü Ekber" diyerek rükua varılır ve üç kere" Sübhane Rabbiye' I-azîm" denilir. "Semiallahü limen hamideh" diyerek kalkılır ve ayakta" Rabbena leke' l-hamd" denilir, "Allahü Ekber" diyerek secdeye varılır ve üç kere "Sübhane Rabbiye 'I-âlâ " söylenir. "Allâhü Ekber" diyerek secdeden kalkılıp oturulur. Yine "Allâhü Ekber" diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere "Sübhane Rabbiye'l-âlâ" denilir, "Allâhü Ekber" diyerek oturulur. Otururken sırasıyla: Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme Barik, Rabbena atina duaları okunur. Önce başı sağa çevirerek" Esselamü aleyküm ve rahmetullâh" denir. Sonra başı sola çevirerek" Esselamü aleyküm ve rahmetullâh" denir.
dhJeEK.jpg
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi