JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales

Meyveleri tanıyalım
Okunma 11003
Yorumlar 2
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
#1
Bu konuda meyvelerin faydalarını ve şifalarını öğrenelim yediğimiz meyveyi tanıyalım istiyorum .. Keyifli olur İnşaallah Sleepy

meyvelerin-faydalari.jpg

Her derde deva olan meyvelerin hangi hastalıklara ve sorunlara iyi geldiğini öğrenmek ister misiniz?
Eğer cevabınız evet ise, sizlere meyvelerin yararlarından bahsedelim.

Hastalıklara şifa veren meyvelerin yararları nelerdir? işte cevabı;

PORTAKAL
portakal-a%C4%9Fac%C4%B1-300x225.jpgportakal-dilimi-300x225.jpgportakal-suyu-300x167.jpg

Narenciye Kralı
Portakalların dünyada ki en geniş narenciye mahsulleri ol duşunu biliyor muydunuz?

Portakallar ekşi ve tatlı olmak üzere iki kategoriye ayrılırlar.
Tatlı portakalın birçok farklı türleri ve altcinsleri vardır.
Yafa portakalı dünyada en çok yenilen;
Florida ve Kaliforniya Valensiya portakal ise en çok suya sahip portakaldır.

Ekşi portakal çeşitleri Orta Çağlardan önce ekilmiştir.
Tatlı türleri ise on beşinci yüzyıldan beri varlığını sürdürmektedir. Portakalların kökeninin güney
Asya olduğu düşünülmektedir ve oradan da Suriye, Iran, italya, ispanya ve Portekiz’e sıçramıştır.
Columbus portakal batı Hintlilerden almıştır ve Ispanyalı kâşifler ilk defa 1875′de Florida’ ya getirmişlerdir.
İspanyol misyonerler portakalı Kaliforniya ya tanıtmak ile sorumlulardı.

Dünyadaki portakal üreticiliğinde lider ülke Brezilya’dır, onu Birleşik Devletler,
Meksika, ispanya, italya, Çin, Mısır, Türkiye, Fas ve Yunanistan takip etmektedir.

Florida ve Kaliforniya ise Birleşik Devletlerde ki portakal üreticiliğinde liderdir.

Portakallar kalp sağlığı için önemli bir mineral olan potasyum bakımından harika kaynaklardır.

Her bir portakal günde tüketilmesi önerilen
C vitamininin yüzde yüz otuzunu karşılamaktadır ve bu açıdan da üstün kaynaklardır.
Portakallar aynı zamanda kalp hastalıklarını ve doğumsal bozuklukları önlemeye yardımcı
B vitamini folatı bakımından da iyi kaynaklardır.

Dört bardak portakal suyu bir meyve servisine eş değerdir.
Portakallar, portakal suyu ve
portakal kabuğu öksürük, soğuk algınlığı, kabızlık, dış ağrısı,
katarakt ve iştahsızlık gibi birçok farklı durumlarda
evlerimizin şifası olarak kullanılmaktadır.

Portakal ağrılar için de kullanılmaktadır.

Kalp Sağlığı: Besin ve ilaç Yönetimi “Potasyum bakımından iyi kaynaklar olan ve sodyum bakımından
düşük olan besinleri içeren diyetlerin yüksek kan basıncını ve çarpıntı riskini engelleyebileceğini” bildirmiştir.

Kilo Kontrolu: Portakalın beyaz tabakasında bulunan lifler iştahı önlemekte

ve açlık seviyesini yedikten sonra dört saate kadar düzenlemektedir.

Çalışmalar portakal gibi meyveleri tüketen insanların cips, kraker, tatlılar, şekerler gibi abur cubur tüketenlere
oranla sonraki yemeklerde daha az iştahlı olduklarını saptamıştır.

Endişe: Portakal kokusuna maruz bırakılmış dissel işlemler bekleyen hastalarda endişenin yok olduğu ve
kontrol gruplarına oranla ruhsal durumlarında gelişmeler gözlemlenmiştir.

Böbrek Taşları:
Rastgele bir çalışma araştırmacılar portakal suyunun böbrek taşlarının oluşmasını engellemek için gerekîı
idrardaki sitrat düzeyini diğer narenciye sularına oranla daha çok arttırdığını saptanır.

Seçim Ve Saklama:

• Mevve: Sert. ağır. parlak ve renkli meyveleri arayın.
Çürük,buruşuk ya da rengi bozulmuş meyvelerden uzak durun,
bu meyvenin bavat olduğuna ya da yanlış depolandığına işarettir.

• Suyu: Paketteki son kullanma tarihine bakarak için ve paket açıldıktan sonra bir hafta içinde tüketin.

Portakallar oda sıcaklığında birkaç eün bekleyebilir.
Ama en iyi sonuçlar için plastik torbalarda ya da buzdolabınızın sebzeliğinde muhafaza edin.

ŞİFALAR OLSUN

84d9f0735f3d75.jpg84d9f0735f3d75.jpg84d9f0735f3d75.jpg

PORTAKAL KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR NASIL KULLANILIR

Portakal C vitamini deposu çok faydalı bir meyvedir.
Portakal kabuğu da meyvesi kadar faydalıdır.
Ayrıca portakal suyu ve portakal yaprağıda çok yararlıdır.

Portakal kabuğunun besin değerleri:

Portakal kabuğu yüzde 5 oranında minarel tuzlar, organik asitler, yüzde 5-8 oranında flavonoidler ve yüzde 1-2 esansiyel yağlar içerir.
Portakalın kabuğunda bulunan citrus aurantium un kanser ve damar tıkanıklıkları gibi birçok hastalıkta kullanmıyla
ilgili birçok farklı bilimsel yayın mevcuttur.

Portakal kabuğunun faydaları:

Selülitlere karşı portakalın kabuğu yardımcı olabilir.
UV ışınlarına karşı etkisi olduğundan dolayı kozmetik sanayiinde de kullanılır.

Vücuttaki sarkma ve kırışma sorunlarına karşı da kullanılmaktadır.
İştahsızlık İçin Portakal Kabuğu çok yararlıdır.

Portakal kabuğu çayı nasıl yapılır:

Bir fincan kaynar suya 1 kahve kaşığı portakal kabuğu konulur.
Üstü kapalı olacak şekilde 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Yemeklerden önce içilir.

Portakal kabuğu nasıl kullanılır:

Yemeklerden en az 30 dakika önce alınır ve bir müddet ağızda tutularak içilir.

Portakal kabuğu ısıya dayanıksız olduğu için kaynatılmamalı, üzerine kaynar su dökülerek haşlanmalı tüketilmelidir.

Portakal kabuğu ağzı sıkı bir şekilde kapalı olarak, ışık,
oksijen ve neme karşı korunaklı biçimde ve 20ºC’nin altında bir ısıda saklanmalıdır. Aksi durumda allerjiye neden olabilir.
BİR YASAKDAN İBARETSİN... Heart
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#2
ed9c3fbff38a07fc7b19dc869dd7b6fb_1324285055.jpgayva-faydalari.jpgayva-meyvesi-faydalari-hastaliktedaviNet.jpgayva-neye-iyi-gelir-hastaliktedaviNet.jpg

Ayva; Vitamini boldur. Çiğ yenilmesi tavsiye edilmez.
Komposto veya jöle yapılarak veya külde pişirildikten sonra yenmesi uygundur.

İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir.
İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler.
Karaciğer tembelliğini giderir. Safra akışını sağlar.
Çarpıntıyı dindirir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser.
Bronşit, müzmin öksürük ve veremde faydalıdır.
Ağızdan su gelmesini ve kan kusmayı önler.
Vücudun gelişmesine yardım eder.
Merhem yapılarak kullanıldığı takdirde; el ayak ve meme ucu çatlaklarını, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir.
Egzama kaşıntılarını ve basur memelerinin doğurduğu şikayetleri giderir.
Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir...
BİR YASAKDAN İBARETSİN... Heart
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#3
elma.jpg
Elma, gül ailesine dahil olan bu bitkinin meyvesinden yararlanılır.
Güzel kokulu tatlı veya mayhoş bir bitkidir.

Elmanın faydaları ve yararları; Kasları kuvvetlendirir. Sinirleri yatıştırır.Fiziki ve ruhi yorgunlukları giderir.

Hemen, hemen tüm hastalıkların iyileşme sürecini kısaltır. ıdrarı arttırır

Vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Kanı temizler.

Hazmı kolaylaştırır. Kolesterolü düşürür, damar sertliğini önler. şeker hastalığını giderir.

Uçukları iyileştirme özelliğine sahiptir. Cilde tazelik kazandırır.

Göz ve kulak ağrılarının tedavisinde kullanılır.

Dizanteri hastalığına şifa verir. Karaciğeri kuvvetlendirir.

Karaciğer ve dalak hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur.

Kalp krizini önler. öksürüğü keser.Bağırsaktaki kurtların düşürülmesine yardımcı olur.

Bulantı ve kusmaları geçirir.

84484.jpg

Elma vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasında yardımcı olur.
C ve E vitamini bakımından zengin olan elma suyu hafızayı güçlendiriyor.

84489.jpg

Elma Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.

Elma-Kabu%C4%9Funun-Faydalar%C4%B1.jpg
Elma Kabuğunun Faydaları

Elma Kabuğu,Elma Kabuğunun cilde Faydaları,

Elmanın sağlığımız açısından son derece önemli bir meyve olduğunu artık hepimiz biliyoruz.
Adeta doğal mucize olan elma sadece kendssi değil, kabuğu ile de şifa dağıyor.
Elma kabuğunun faydaları hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

C ve E vitamini bakımından zengin olan elma suyu hafızayı güçlendiriyor.

Elma kabuğunda bulunan Triterpenoids adlı madde cilt için çok fayda sağlıyor.
Kabukları ile birlikte rendelenen elma,
cilde sürülüp 20 dakika bekletildikten sonra yıkanırsa, harika bir cilt sahibi oluyorsunuz.

* Ayrıca, Kanser hücrelerinin üremesini engellemeye yardımcı olan elma kabuğu,
bu yönüyle de cilde sürüldüğünde deriyi gerginleştirmede ve kırışmaya karşı birebir etkili.

Elma Kabuğu Kaynatmak,Elma Kabuğu Öksürük

Elma kabuğu öksürük için çok faydalıdır.
Elma kabuğu kaynatılarak içilirse, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür.
Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun,
birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu, bir dilim de limon.
Bunların hepsini kaynatıp, isterseniz bal ile tatlandırıp sıcak sıcak içebilirsiniz.
Ilık ılık vermek suretiyle çocuklar için de kullanıbilirsiniz.

* Elma kabuğu elmanın içine nazaran daha çok antioksidana sahip.
Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde

şekeri düşürücü etkisi bulunuyor ayrıca kolesterolü de düşürücü bir etkiye sahip.

* Bol posa içeriği sayesinde iştahı düşürür.

* Obeziteyle mücadelede önemli bir kaynaktır.

* Hareketsiz olan yaşam tarzımızdan dolayı kas erimesini engellediği için vücudumuzun daha iyi görünmesini sağlar

* Diş sağlığı için de elma kabuğu çok faydalı. Dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir.

Elma Kabuğunun bütün bu faydalrından dolayı, mutlaka ve mutlaka tüketilmesi şşartı vardır.
O sebeple elmanın kabuklarını soyup aterken iyi düşünün derim..

Elmayı kabuğuyla yemek, sizi pek çok sağlık sorunundan da kurtarabilir.

84491.jpg
BİR YASAKDAN İBARETSİN... Heart
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi