JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales

Akvaryum Balıklarının Beslenmesi
Okunma 7484
Yorumlar 2
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
#1
Balıkların beslenmesi

Balık yemleri en modern teknoloji ile, vitaminleri, mineralleri ve bitkilerin özünü koruyan dikkatli bir kurutma islemi ile üretilmistir. Yemler parazitlerden tamamen arınmıstır. Tadı bunu kanıtlar – süs balıklarınız bunu sever.
Süs balıkları, beslenme alıskanlıklarına göre doğada suyun farklı katmanlarında yasar. Bu yüzden akvaryumunuzda bulunan süs balıklarının bazıları su yüzeyine yakın yüzer, dıgerlerı ıse ortalarda dolasmayi tercıh eder ya da dıpte yıyecek ararlar.
Bütün baliklarin yıyeceklerini alabilmeleri için, bu grupların her biri için dogru besin çesidini kullanmak son derece önemlidir.


Balıklar ne zaman ve nasıl beslenir?

Akvaryum balıklarınızı mümkünse günde iki veya üç kez, iki ile bes dakika arasında bitirebilecekleri küçük miktarlarda besleyin.

Yemi suyun yüzeyine mümkün oldugunca esit sekilde dagıtın.

Besleme için özel bir kasık ayırın. Bu sayede bölümleri esit tutabilir ve kazara fazla besleme ihtimalini önlersiniz. Ayrıca yemin kokusu ve kalitesi de etkilenmemis olur.
Zaman zaman taze besinler
100 veya 250 ml konservelerde, 2 – 3 degisik yemlerden olusan çesitli bir diyet uygulayin. Baliklarinizi aylarca ayni litrelik kaptan ayni yemle beslemek, canliliklarini kaybetmelerine, renklerinin solmasina, hatta hastalanmalarina neden olabilir. Konserve her açildiginda isik ve hava vitaminleri ve hassas besinleri yok eder. Seffaf plastik torbalarda tasinan yemlerde, isik ve hava daha paket açilmadan besinleri yok eder.


Fazla besleme


Yemler baliklari besledikten bir saat sonra hala akvaryumun tabanindaysa, asiri beslemissiniz demektir.
· Arta kalan yemleri dip süpürgesi ile çikarin.
· Mümkünse akvaryum tabanindan beslenen baliklar, örnegin zirhli kedibaligi (her türden en az 5 balik) ekleyin.


Yeni yem

Süs baliklariniz çogunlukla bilinmeyen yemlerden süphelenir ve girmis olabilecek muhtemel bir düsman ararlar. Yine de kisa süre sonra baliklar yeme alisir.

__ALINTIDIR__
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#2
Bir zamanlar bende akvaryumda balık beslemiştim Smile Hatta akvaryum hala duruyor. Tabi ben pek bu besleme kurallarına uymuyordum çünkü benim balıklar kırmızı israil sazanıydı. Bu balıklar çok arsız oluyor ya. Her türlü şarta uyum sağlıyorlar. 5 yıl falan yaşadılar en sonunda çocuklardan birisi akvaryuma yarım limon atmış ben fark edene kadar balıklar sizlere ömür Smile
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#3
(06-03-2014, Saat: 01:33 )MECHUL Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  Bir zamanlar bende akvaryumda balık beslemiştim Smile Hatta akvaryum hala duruyor. Tabi ben pek bu besleme kurallarına uymuyordum çünkü benim balıklar kırmızı israil sazanıydı. Bu balıklar çok arsız oluyor ya. Her türlü şarta uyum sağlıyorlar. 5 yıl falan yaşadılar en sonunda çocuklardan birisi akvaryuma yarım limon atmış ben fark edene kadar balıklar sizlere ömür Smile

Ben de çok yaptım bu işi. Apayrı ve güzel bir zevk. İlmini bildikten sonra fazla uğraş da gerektirmiyor. Ama öğrenene kadar biraz araştırma yapmakta fayda var. Senin sazanlara gelince; leğende bile yaşıyorlar (test edildi, onaylandı) Big Grin
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi