JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales

Bilgisayar Açılışta Desktop.ini Hatası
Okunma 6703
Yorumlar 0
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
#1
Bilgisayar ilk açıldığında desktop.ini hatası alanlar aşağıdaki talimatları uygularsa problemleri düzelecektir.


Öncelikle desktop.ini sorunu nedir ? Genelde Windows 7 7057′de meydana gelen bu bug-sorun sistemin her açılışta kendi kendine masaüstünde desktop.ini isimli bir not defteri oluşturması durumudur. Her ne kadar sinir bozucu bir problem olarak gözüksede çözümü oldukça kolay bir kaç adımdan oluşuyor.

1.Adım:  Düzenle/Klasör ve arama seçenekleri/Görünüm yolunu izliyerek Gizli Dosya ve Klasörler sekmesi altındaki Gizli Dosya ve Klasörleri Göster seçeneğini seçili hale getirin. Onun bir kaç satır aşağısında “Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle” seçeneğindeki onayı kaldırıyoruz.

2. Adım:  Windows+R ile açılan Çalıştır penceresine shell:common startup yazıyoruz.

3. Adım: Buradaki desktop.ini dosyasını siliyoruz.

4. Yine Başlat  butonu ile erişebileceğiniz arama kutusuna shell:startup yazın ve Enter‘a basın. Açılan klasördeki desktop.ini dosyasını silin.

5. Adım: Ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

6. Adım: Son olarak ilk iki adımı tekrarlayıp 1. adımda değişiklik yaptığınız klasör seçeneklerini eski haline getirmelisiniz. Gizli Dosya ve Klasörler sekmesi altındaki Gizli Dosya ve Klasörleri Gösterme seçeneğini seçili hale getirin. “Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle” seçeneğini onaylıyoruz.[/color][/b][/align]
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi