JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales

Facebook da Arkadaşlar Slayt Videomu Beğenirmisiniz Virüsü
Okunma 4762
Yorumlar 1
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
#1
Bugünlerde Facebook sayfalarında Arkadaşlar Slayt Videomu Beğenirmisiniz
yada
Bu videoyu hazırlamak için günlerdir uğraşıyorum lütfen izlermisiniz arkadaşlar.
yada

(Watch the video ♥) Arkadaşlar Özel Videomu İzler misiniz Lütfen.
yada

Arkadaşlar Slyat Videomu İzlermisiniz, Yorumda Atın Lütfen
yada
Arkadaslar Slayt Videomu izler misiniz Videoya Sizide Ekledim Yorumda Atin Lutfen Smile
gibi mesajlarla gönderilen ve ilk bakışta videoyu andıran bir görüntü geliyor. Sakın bu mesaja aldanmayın çünkü o bir virüs. Bugünlerde Facebook sayfalarında sıkça gördüğüm için internetten çözüm yollarını araştırdım ve burada paylaşmak istedim umarım çözüm için faydalı olur çünkü kendim deneyip test etmedim.
Benim fikrim ComboFix programı da bu işi kökünden çözer diye düşünüyorum. ComFix programı ile bilgisayarınızı taratın bence

Aşağıdaki yöntemleri interntten derledim



1. Çözüm Yolu

flashy.png

Son zamanlarda facebookta Adobe Flash Player virüsü (Arkadaşlar Slayt Videomu Beğenir misiniz?) dolanıyor. Bu yazımızda ise Facebook üzerinden bilgisayarımıza sızmaya çalışan Adobe Flash Player Virüsünün nasıl temizleneceğini açıklayacağız.

Adobe Flash Playersds virüsü nasıl bulaşıyor?

Arkadaşlarınızdan birisi slayt gösterisi olarak adlandırdığı bir videoyu profilinde paylaşıyor. Slayt gösterisinin başlığı ise

“Arkadaşlar Slyat Videomu İzlermisiniz, Yorumda Atın Lütfen Smile ” “Arkadaşlar Videomu İzleyip Beğenir misiniz Seviyorum HepiniziiiiSmile” gibi başlıklar oluyor.

Siz de o videoyu açmaya çalışırken Flash Player’in güncellenmesi gerektiği uyarısı geliyor. Uyarıyı kabul ettikten sonra bilgisayarınıza Adobe Flash Player adı altında bir dosya iniyor. Siz bu dosyayı yükledikten sonra virüsü bilgisayarınıza bulaştırmış oluyorsunuz.

Adobe Flash Player virüsünün belirtiler neler?

Virüs bilgisayarınıza yüklendikten sonra Chrome’a bir eklenti ekleniyor. Eklentiyle bilgisayarınız aramamekani.com gibi bir siteye sürekli yönlendiriliyor. Yani sizin interneti kullanmanızı engelliyor.

Ayrıca virüs Facebook profilinizde kendi slayt gösterinizin olduğunu iddia eden virüsü de yayıyor.

Adobe Flash Player virüsü nasıl temizlenir?

Not: Burada yapacağınız bir hata bilgisayarınızın tüm ayarlarını bozabilir, format atmanız gerekebilir. Dikkatli olunuz!
1.Başlat > Çalıştır’a giriyorsunuz.
2.Buraya “regedit” yazıyorsunuz.
3.Açılan kayıt defterinde HKEY_LOCAL_MACHİNE-SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > yolunu takip ediyorsunuz.
4.Buradaki “eagmciolnojfofmggkffclbonhleeank” gibi karmaşık harflerden oluşan satırların hepsini siliyorsunuz.
5.Chrome’yi açıp kapattıktan sonra sorunuz çözülmüş oluyor.
Cevapla
Teşekkür Edenler:
#2
Facebook Flash Player Güncelle Virüsünden Kurtulmak

Benzer Bir Çözüm Yolu

facebo1.jpg

Evet, uzun bir aradan sonra bir yazı daha yazayım dedim bu yazı şu sıralar facebookta çok fazla moda olan ve genellikle “Bu videoyu hazırlamak için günlerdir uğraşıyorum lütfen izlermisiniz arkadaşlar.” gibi başlıklarla bağlantı paylaşan virüs hakkında ve bunun kaldırılması hakkında olacak.

Bu virüs kişilerin bilgisayarına Facebookda bir arkadaşına bulşamış olan bu virüsün paylaştığı bağlantıya tıkladıktan sonra videoyu oynatmaya çalışırken sanki flash player güncel değilmiş gibi bir uyarı çıkartıyor ve Flash Player’ı Güncellemek İçin Tıklayınız yazısı çıkartıyor ve siz bu çıkan görsele bakın görsel diyorum video falan değil bu tıklayınca Flash Player.exe dosyasını indiriyor siz de kurduğunuzda tarayıcıya bir eklenti yerleştiriyor bu program ve bu program vasıtası ile sizin facebook, twitter vs id’leriniz toplanıyor id’lerin toplanmasıyla kalmıyor şifrelerinizi vs de topluyor bu virüs daha sonra işte sizin adınıza hem duvarınızda birşeyler paylaşıyor hem de sizin adınıza başka sayfaları beğendiriyor. Bu virüsü yedikten sonra beğendiğiniz sayfalar arasında saçma sapan bir sürü facebook sayfası görmeniz muhtemeldir.

Bu virüsün çalıştığını da Chrome için browser üzerinde sağ üstte 3 tane çizik olan özelleştirme butonuna tıkladıktan sonra açılan listede Arka Plandaki Sayfaları Görüntüle‘ye tıklayarak açılan pencerede çalışan işlemleri görebilirsiniz burada Flash.exe ya da FlashPlayer.exe gibi bir isimle çalışıyor olması lazım.

Herneyse, gelelim bu virüsün nasıl kaldırılacağına,

öncelikle başlata regedit yazdıktan sonra çıkan kayıt defteri pencerede sırasıyla şu aşağıdaki yola gidiniz.

HKEY_LOCAL_MACHINE-SOFTWARE

Policies

Google

Chrome

ExtenstionsInstallForceList

dizinine geliniz bu dizine tıkladığınızda sağ tarafta kayıtlar çıkacak bunlardan Veri kısmında abuk bir değer olan kayıtı siliniz. 123asfdpşlasf falan gibi değişik bir kayıt olacak bunu yaptıktan sonra garanti olması açısından bir de tarayıcıyı kaldırıp tekrar kurarsanız yükske ihtimal bu virüsten kurtulmuş olursunuz.

Umarım faydalı olmuştur.
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi