JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales
JAMPS En las redes sociales

Parfümünüz Teniniz ile Uyumlu Mu?
Okunma 4372
Yorumlar 0
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
#1
parfumunuz-teniniz-ile-uyumlumu.jpg

Her yeni güne başlarken sıktığınız parfümlerle kişiliğinizi yansıtacak ve gittiğiniz yerlerde izinizi bırakacaksınız. Kıyafetlerinizi özenle seçer o gün ne giymeliyim diye düşünürsünüz ve seçtiğiniz kombinlerden sonra kokusuna özen gösteren her bayan ve erkek gibi parfümünü sıkmadan asla dışarı çıkmazsınız. Herkesin bildiği gibi kokunuz sizin imzanızdır, Parfümümüzün üzerimizdeki etkisini ve çekiciliğini sürmesini istiyorsak parfümümüzü sık sık değiştirmemeliyiz. Bunun içinde tenimize uygun en doğru parfümü bularak, zamanla vücudumuzla bir bütün haline gelmesini sağlayabiliriz. Hatta insanlar sizi kokunuzla bile tanıyabilirler. Peki tenimize göre doğru parfümü nasıl seçebiliriz ? Şimdi vereceğim tüyolara bir göz atalım o zaman.

Esmer Tende Baharat Ve Oryantal Kokuları

Esmer tenler, diğerlerine göre daha yağlı olduğundan, parfümün tendeki kalıcılığını artırır.Esmer tenlerde baharatlı ve oryantal (vanilya, amber, misk) kokuları daha güzel örtüşüyor. Esmer bayanlar için bir öneri, bir çok ünlünün de kullandığı Halle parfümünü deneyebilirsiniz.

Sarışınlara Çiçek Ve Meyve Karışımları

Eğer sarışınsanız baharat gibi ağır kokulardan uzak durmalısınız size çiçek ve meyve karışımları çok daha uygun olacaktır.Sarışın bayanlara menekşe kokulu tom ford violet Blonde markalı parfümü tavsiye ederim.

Kızıllar İçin Buruk Kokular

Esmer ve beyaz tenlerden sonra saç rengine göre de parfüm seçecek olursak kızıl saçlar, mutlaka buruk kokular tercih etmelidirler. Calvin Klein parfümleri size parfüm seçiminizde büyük yardımcı olacaktır.

Parfüm Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her tende farklı parfüm seçimlerinden sonra, mevsimler de göz ardı edilmemesi gereken hususlardan. Yazın kullandığımız parfümler kışa nazaran daha hafif ve çiçek kokularda olmalı. Parfüm seçimlerimizde kokuların karışmaması ve daha sağlıklı bir karar verebilmemiz için 3 den fazla parfüm denenmemelidir. Parfümde kalıcılığı saptamak için sıktıktan 3-4 saat sonra anlayabiliriz.Böylece seçtiğimiz kokular gün içerisinde üzerimizdeki etkisini kaybetmemiş olur ki, bu parfüm seçilmesinde dikkat edilecek en önemli detaylardandır.Bu nedenle parfüm seçimi ucuz ürünlerden yana kullanmamalıyız. Çünkü gerçek parfümlerin esansları %20 ile % 40 arasındadır. Gerçek parfümleri gün içerisinde etkisinin devam edebilmesi için 1-2 kere sıkmak yeterli olacaktır.

Unutmamamız gereken önemli noktalardan biri, yazın tende parfümle güneşe çıkılmaması gerektiğidir. Aksi takdirde güneş lekelerine neden olabilir.

Parfüm temiz tene sıkılmalı, farklı kokular üst üste asla kullanılmamalıdır.

Parfüm altı ay ila bir yıl arası saklanabilir.

Parfüm kesinlikle güneşten uzak tutulmalı ve oda sıcaklığında korunmalıdır.

Parfümler, ipek kumaşlı kıyafetler ve inci kolye ve benzeri takılar üzerine sıkılmamalıdır.

Başkasında beğendiğiniz bir parfümü satın almayın; cilt üzerinde oluşan koku cildin asit değerine bağlıdır ve bu, kişiden kişiye göre değişir.

Aynı anda beşten fazla parfüm denemeyin çünkü burnunuz farklı kokuları ayırt etmekte zorlanır.

Sabah erken saatlerde ve yemek yedikten hemen sonra parfüm seçmeyin. Erken saatlerde burun kokuyu tam olarak alamaz.

Yemek sırasında burun yediğiniz yiyeceğin kokusunu alıp bu kokuya alıştığı için diğer kokuları hemen algılayamaz.

Mesleğinize göre seçim yapmalısınız. Örneğin, bir yöneticiyseniz ya da bir müdürseniz, vanilyalı ya da turunçgilli bir parfüm kullanmayın.

Sigara içenler tatlı kokular kullanmamalı. Çünkü tatlı koku kullanan kişiler sigara içiyorlarsa, gün içinde 2-3 saat sonra parfümleri kötü kokmaya başlar.

Eğer gün içinde vücudunuza parfüm sıkmaya devam ediyorsanız daha hafif kokuları tercih etmelisiniz.

Sizler için verdiğim bu kısa tüyolardan sonra uygulayabildiğiniz taktirde kendi teninizi tanıyarak muhteşem sonuçlar elde edebilirsiniz. ayrıca harika kokunuz ile çevrenizdekileri kendinize hayran bırakabilirsiniz.Nasıl koktuğunuz, kim olduğunuzun en büyük göstergesidir.Unutmayın her şey unutulur fakat kokunuz asla
Cevapla
Teşekkür Edenler:


Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi