03-04-2014, Saat: 01:28
EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI
Ekişili köfte İçin Gerekli Malzemeler;
250 g kiyma
bir avuc pirinc
1 soğan
tuz
kimyon
un
2 kucuk havuc
1 buyuk patates
1 yumurta
1 limon suyu
1.5-2 litre kadar su
nane
Ekişili köfte yapılışı;
Önce köfteleri yapıyoruz soganı rendeleyip kiyma pirinc tuz ve azıcık kiymyon ekleyin.
Hepsini güzelce yoğurun
sonra top top yuvarlayıp una bulayın fazla ununu silkeleyin
hazırladığınız köfteleri kaynar suya salıp haşlayın.
Havuclar ve patatesler minik minik doğrayın
haşlanmakta olan köftelerin üzerine katıp hep birlikte haşlanmaya bırakın.
Bunlar piserken terbiyesini hazirlayın
Bir limon suyunun ustune bi yumurta kırın ve çırpın sonra bu karisima
koftelerin duyundan azar azar eklenir ve eklerken cirpmaya devam edilir
İyice çırpılan karışım kaynamakta olan köftelerin üzerine dökülür.
Köfteler piştikten sonra biraz nane gezdirilip 2-3 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Sıcak sıcak bol limonla servis yapılır.
Afiyet olsun
PİRİNÇLİ YOĞURT ÇORBASI
Pirinçli Yoğurt Çorbası Malzemeleri
1 adet yumurta
1/4 kahve fincanı pirinç
4-5 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
tereyağ
1 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
5-6 bardak su
Pirinçli Yoğurt Çorbasının Tarifi
Yoğurt yumurta un prinç tuz ve suyu tahta kaşığı yardımıyla iyice karıştırın.
Daha sonra ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca ayrı bir kapta hazırladığınız terbiyeyi üzerine dökün
ve 5-10 dakika da böyle kaynatın.
Terbiyesi: Tereyağını eritip üzerine nane ve pul biberini atıp karıştırınız.
SOĞUK DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER
1/2 kg.Domates
1 Adet Küçük Soğan
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Doğranmış Taze Fesleğen
1 Adet Sebze veya Tavuk Bulyon
Karabiber
Yeterince Tuz
YAPILIŞI
Soğan ve domatesi soyduktan sonra domates salçası ve fesleğenler ile birlikte blendır ile püre haline getirelim.
Sebze veya tavuk bulyonu ilave edip ocağın üzerinde kıvamı gelinceye kadar pişirelim.
Koyu boza kıvamına gelince yeterince tuz ve karabiber ilave edelim.
Soğuduktan sonra ağzı kapalı olarak buzdolabında en az bir gün bekletelim.
Soğuk olan çorbayı fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapalım.
Not : Sıcak yaz günlerinde soğuk olarak içilen bu çorba ferahlatıcı ve serinleticidir.
İsteğe göre birkaç damla sirke veya limon suyu ilave edilebilir.
Ekişili köfte İçin Gerekli Malzemeler;
250 g kiyma
bir avuc pirinc
1 soğan
tuz
kimyon
un
2 kucuk havuc
1 buyuk patates
1 yumurta
1 limon suyu
1.5-2 litre kadar su
nane
Ekişili köfte yapılışı;
Önce köfteleri yapıyoruz soganı rendeleyip kiyma pirinc tuz ve azıcık kiymyon ekleyin.
Hepsini güzelce yoğurun
sonra top top yuvarlayıp una bulayın fazla ununu silkeleyin
hazırladığınız köfteleri kaynar suya salıp haşlayın.
Havuclar ve patatesler minik minik doğrayın
haşlanmakta olan köftelerin üzerine katıp hep birlikte haşlanmaya bırakın.
Bunlar piserken terbiyesini hazirlayın
Bir limon suyunun ustune bi yumurta kırın ve çırpın sonra bu karisima
koftelerin duyundan azar azar eklenir ve eklerken cirpmaya devam edilir
İyice çırpılan karışım kaynamakta olan köftelerin üzerine dökülür.
Köfteler piştikten sonra biraz nane gezdirilip 2-3 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Sıcak sıcak bol limonla servis yapılır.
Afiyet olsun
PİRİNÇLİ YOĞURT ÇORBASI
Pirinçli Yoğurt Çorbası Malzemeleri
1 adet yumurta
1/4 kahve fincanı pirinç
4-5 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
tereyağ
1 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
5-6 bardak su
Pirinçli Yoğurt Çorbasının Tarifi
Yoğurt yumurta un prinç tuz ve suyu tahta kaşığı yardımıyla iyice karıştırın.
Daha sonra ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca ayrı bir kapta hazırladığınız terbiyeyi üzerine dökün
ve 5-10 dakika da böyle kaynatın.
Terbiyesi: Tereyağını eritip üzerine nane ve pul biberini atıp karıştırınız.
SOĞUK DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER
1/2 kg.Domates
1 Adet Küçük Soğan
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Doğranmış Taze Fesleğen
1 Adet Sebze veya Tavuk Bulyon
Karabiber
Yeterince Tuz
YAPILIŞI
Soğan ve domatesi soyduktan sonra domates salçası ve fesleğenler ile birlikte blendır ile püre haline getirelim.
Sebze veya tavuk bulyonu ilave edip ocağın üzerinde kıvamı gelinceye kadar pişirelim.
Koyu boza kıvamına gelince yeterince tuz ve karabiber ilave edelim.
Soğuduktan sonra ağzı kapalı olarak buzdolabında en az bir gün bekletelim.
Soğuk olan çorbayı fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapalım.
Not : Sıcak yaz günlerinde soğuk olarak içilen bu çorba ferahlatıcı ve serinleticidir.
İsteğe göre birkaç damla sirke veya limon suyu ilave edilebilir.
BİR YASAKDAN İBARETSİN...