ERDOĞMUŞ KÖYÜ

Gediz' de Meslek Liselerinin İsimleri Değişti

  • 3455

Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerinin yeniden yapılandırılmasına karar verdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzalı 2014/8 Sayılı Mesleki ve Teknik Ortaöğretimde Okul Çeşitliliğinin Azaltılmasına İlişkin Genelge ile bakanlığa bağlı 22 okul türü, 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren 9'uncu sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülecek.
Okul isimlerindeki mevcut yerleşim yeri, kişi ve kuruluşların isimlerine yeni düzenlemede de aynen yer verileceği kaydedilen genelgede, “Dönüşüm sürecinde, aynı yerleşim biriminde aynı adı taşıyan birden fazla mesleki ve teknik Anadolu lisesinin ortaya çıkması halinde Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği hükümlerine göre bu okullar valiliklerce yeniden adlandırılarak 9 Mayıs'a kadar Bakanlığın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne yazılı olarak bildirilmesi istenmişti.
Buna bağlı olarak Kütahya Valiliği 09/05/2014 tarih ve 105/1863975 sayılı onay ile Kütahya İlinde bulunan Meslek Liselerinin isimlerini yeniden belirlemiş olup bu okulların eski ve yeni isimlerinin listesi aşağıdadır.

 

Top