ERDOĞMUŞ KÖYÜ

Erdoğmuş Köyünde 95/1 Tertip Askerlerin Eğlencesi Başladı

  • 5174

Köyümüzden 95/1 Tertip olarak  askere  gidecek olan  asker  adayı gençlerin eğlencesi coşkulu başladı.  Askere  gidecek olan gençlerimizin isimlerinin okunarak tanıtılmasıyla başlayan  asker  eğlencesine tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ve dua edilmesi ile  devam edildi. Daha sonra tüm  askerler  sahneye çıkarak doyasıya oynadılar.  Askere  gidecek gençlerin oyunlarına   asker  yakınları ve köy halkıda eşlik etti. Köy meydanında yapılan eğlenceye halkımızın ilgisi yoğundu.

    Yıllardır yapılan bu  gelenek," Peygamber Ocağı" diye bilinen  askere  gitmeye hazırlanan gençlere, sabır, birlik, beraberlik, dayanışma, yardımlaşma gibi önemli değerleri öğretme ve hayata hazırlamayı amaçlamaktadır. Geçmişten günümüze kadar gelen bu güzel geleneğimizin devamına katkı sağlayan tüm büyüklerimize ve hala emek veren tüm köy halkımıza teşekkür ederiz.

 erdogmusnet.com  olarak bizde yapmış olduğumuz çekimleri vakit kaybetmeden burada yayınlayarak çeşitli nedenlerle bu eğlenceyi izleyemeyen halkımızın da bu heyecana ortak olmalarını sağlamaya çalıştık. İyi seyirler

[youtube height="315" width="560" align="none"]http://www.youtube.com/watch?v=otrWWqf95DY[/youtube]

 

 

Top