ERDOĞMUŞ KÖYÜ

Bir Sinema Filmi Çekimi İçin Erdoğmuş Köyünde Ön Araştırma Yapıldı

  • 5342

   

   Senaryosunu İbrahim Hakkı ÖZTÜRK’ ün yazdığı Yönetmenliğini televizyon dizisi izleyicilerinin yakından tanıdığı oyuncu Özgür ÖZBERK’ in yapacağı, Yapımcılığını ve Koordinatörlüğünü Taylan KILIÇASLAN’ ın üstlendiği , Ömer BAYRAKTAR, Yaşar TEMEL ve Bekir Selçuk TEMEL’ in yapım ekibinde yer aldığı bir sinema filmi için yönetmen ve çekim ekibi Erdoğmuş Köyünde mekân araştırması yaptılar.
 

Şimdi haklı olarak bazı insanların aklına da “ Türkiye gibi büyük bir ülkede Sinema Filmi çekilecek onca yer varken Erdoğmuş Köyünü nereden bulmuşlar? diye soru işareti oluşmuş olabilir. Öncelikle bu sorunun cevabını kısaca açıklayalım. Film ekibinin köyümüze gelmesini sağlayan kişi Erdoğmuş Köyünde 35 yaş ve üzerindeki halkın çoğunun tanıdığı, 35 yaş altındakilerin ise en azından ismini duyduğu Erdoğmuş Köyünde yediden yetmişe herkesin sevdiği ve saygı duyduğu bir isim ve onun ailesidir. 1980 li yıllarda Erdoğmuş Orta Okulunda Matematik Öğretmeni olarak görev yapmış, görev yaptığı süre içerisinde Erdoğmuş Köyünde yaşamış, köyümüzün ve köy halkının sorunlarıyla ilgilenmiş, gençleri futbolu sevdirerek kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmış, kendisi de yıllarca Erdoğmuş Spor da futbol oynamış olan Sayın Cemal TEMEL ile oğulları Yaşar TEMEL, Bekir Selçuk TEMEL film ekibinin köyümüze gelmesinin mimarlarıdır. Kendilerine Erdoğmuş Köyü halkı adına teşekkür ediyoruz.


   Erdoğmuş Köyünde çekilmesi öngörülen film için ön araştırma yapmaya gelen ekipte yer alan Yaşar TEMEL; KORKU FİLMİ tarzında ki bu büyük projenin Erdoğmuş Köyü’nde çekilmesini ve böylelikle köyümüzün tanıtımına katkı sağlamasını istediğini belirtti.
   Film eğer burada çekilirse oyuncuların bir bölümü Erdoğmuşlulardan seçileceğini çekimlerin büyük bölümünün Erdoğmuş Köyünde tespit ettikleri yerlerde çekileceğini köyde uygun yer bulamadıkları bazı sahneler için ise Gediz ilçesinde uygun yerler bakacaklarını söyledi.


   Film ekibi iki gün boyunca köyümüzün çeşitli yerlerinde film sahnesi için uygun gördükleri mekanların ve bölgelerin resimlerini çekerek notlar aldılar. İlk izlenimlerinin olumlu olduğunu ancak kesin kararın İstanbul’ da yapılacak görüşmelerden sonra verileceğini, eğer karar olumlu olursa Filmin Çekimleri nin Ocak 2015 de başlayacağını öğrendik.
Eğer bu film köyümüzde çekilirse Erdoğmuş Köyü’ nün tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.


 

 

Top