ERDOĞMUŞ KÖYÜ

Köy Mezarlığının Temizliği İçin Yardım Topluyoruz

  • 1939

 

        Köyümüzün Mezarlığı temizlik ve bakımsızlıktan dolayı harabe ve ormana dönüşmüştür. Bilhassa eski mezarlar gerek ağaçların ve gerekse yabani otların anormal şekilde büyümesinden dolayı görünmez hale gelmiştir. Mezarlığı gezdiğimizde 70-80 yıl önce defnedilen büyüklerimizin yattığı yerleri maalesef bulmakta zorlanıyoruz . Hatta bazılarını da bulamıyoruz. Mezarlık içinde yürümekte zorlanıyoruz.  Bu nedenle eski ve asırlık mezarları ortaya çıkarmak ve Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların rahat bir şekilde mezarlık ziyareti yapabilmeleri için Tarımsal Sulama Kooperatifi Başkanlığı öncülüğünde Köy Mezarlığında 21 -22 Haziran 2017 Çarşamba ve Perşembe günleri temizlik yapılması planlanmaktadır. 
       Sevgili Dostlar,
     Mezarlık temizliğinde ilk etapta yabani otların makinelerle biçilerek temizlenmesi düşünülmektedir. Eğer yeterli MADDİ DESTEK sağlanırsa çalılar kesilip ağaçlar da budanacaktır. Böylece temizlenen alan tamamen açılmış olacağından kaybolan mezarlar ortaya çıkmış olacak ve mezarlık içinde yürümek kolaylaşacağından mezarlara ulaşmak daha rahat olacak, hem mezarlığın daha güzel bir görünüme sahip olması ve hem de orada yatan meftalara sahip çıkılması sağlanacaktır.
      Mezarlık temizlik işleriyle ilgili çalışmaları Tarımsal Sulama Kooperatifi Başkanı ALİ AKTÜRK takip edecektir. Bu çalışmaya öncülük edenlere Site Yönetimi olarak teşekkür ederiz. Umarız ki yapılan bu işlemler Erdoğmuş Köyü Mezarlığına düzen ve güzellik getirecektir. Şimdiden köyümüze hayırlı olmasını dileriz.
       Sevgili Dostlar köy halkı olarak bu çalışmaya sahip çıkalım. Hepimizin mezarlıkta yatan bir yakını bir akrabası var. Az  çok elimizden geldiği kadar 10 Lira 20 lira yada daha fazla kısaca gönlümüzden koptuğu kadar yardımda bulunalım. Şu Mübarek Ramazan ayında şimdiden Allah yapacağınız yardımları kabul etsin.
NOT : MEZARLIK BAKIM VE TEMİZLİK İŞLERİNİN YAPILMASINDA PARASAL OLARAK YARDIMDA BULUNMAK İSTEYENLERİN TARIMSAL SULAMA KOOPERATİFİ BAŞKANI ALİ AKTÜRK İLE İRTİBAT KURULMASI GEREKLİDİR.

Ali AKTÜRK Tel : 0 530 179 8091

Top