ERDOĞMUŞ KÖYÜ

Pankart İşe Yaradı Çalışmalar Başladı

  • 2763

 

Erdoğmuş Köyü belde olmadan önce içme suyu ihtiyacını karşılayan ve yaklaşık 35 yıl önce imeceyle Öküz Öldüğü Yaylası olarak bilinen mevkiden köyümüze getirilen içme suyu hattı, köyümüz belde olduktan sonra 1990 lı yılların sonunda Gediz Çayı kenarına açılan sondaj ile yenilenen içme suyu şebekesiyle birlikte kaderine terk edilmiş ve unutulmuştu. Bu ilgisizlik yüzünden kırılan ve tıkanan su boruları yüzünden buradan su gelmez olmuştu. Sadece sondajın uzun süreli motor arızalarında ya da elektrik kesintilerinde köy halkı susuz kaldığında hatırlanır ve insanlar kahve köşelerinde yöneticiler bu suyu niye tamir etmiyorlar ki şimdi o su olsa susuz kalmazdık hem de sondaja verilen elektrik parası yarıya düşerdi diye söylenir durur ama kimsede birşey yapmazdı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU' nun 06/03/2017 tarinde Gediz' e ziyaretiyle bu suyun kaderi değişti.
Erdoğmuş Köyünden birkaç duyarlı vatandaşın çabasıyla bir pankart hazırlandı.
SAYIN BAKANIMIZ ERDOĞMUŞ KÖYÜMÜZÜN 5 Km UZAKLIKTAKİ YAYLADAN KENDİ CAZİBESİYLE GELECEK OLAN İÇME SUYUNUN KÖYÜMÜZE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ - ELOĞLU BAKAR EROĞLU YAPAR
yazan bu pankartı bakanın konuşma yaptığı miting alanında açarak taleplerini dile getiren köylülerimiz sayın bakanın dikkatini çekmeyi başardı. Gediz Kaymakamlığı tarafından 20/04/2017 Perşembe günü ihalesi yapalan Erdoğmuş Köyü İsale hattı Q 90/10 HDPE boru 6.250 Metre yapım işinin yer teslimi yapıldı ve drenaj borulları döşenmeye başlandı.
Yani pankart işe yaradı çalışmalar başladı.  Bu iş için çaba sarf eden herkes den Allah Razı olsun.

 

Top