ERDOĞMUŞ KÖYÜ

Erdoğmuş Köyü Bu Sene Mantara Doydu

  • 3429
[vimeo height="315" width="560" align="none"]http://vimeo.com/109557955[/vimeo]   

   Yemesinden çok toplaması keyifli olan mantar, bu sene Erdoğmuş'da köy halkının yüzünü güldürüyor.
   Genellikle İlkbahar ve Sonbahar mevsiminde ortaya çıkan mantarlar yine bir sonbahar mevsiminde ortaya çıktı. Hava şartlarının uygun olması nedeniyle bu sene Erdoğmuş’ da mantar bolluğu var. Köyün hemen yakınındaki Tuzla Mevkii  dahil diğer ormanlık bölgelerde kendini gösteren mantarlar  köylünün favorisi olmuş durumda . Havaların güzel olmasını fırsat bilen Erdoğmuş halkı çocuklarını da alıp kırlarda hem geziyor  hem de mantar topluyorlar.
    Erdoğmuş'un ormanlık alanlarında vatandaşlar her adımda mantar buluyor desek herhalde abartmış olmayız.
    Ben de üşenmedim sizler için Tuzla Mevkiinde biraz gezinti yaptım ve mantarlar ile mantar toplayan vatandaşları görüntüledim.  Gördüğüm kadarıyla mantar toplamaya giden vatandaşların hepsinin elindeki poşetlerde yaklaşık 2-3 kg civarında mantar vardı.
Bu arada sosyal paylaşım sitesi facebook da Halil ULUTÜRK’ ün paylaştığı bir fotoğraf gözüme çarptı. Bu fotoğrafı sizin de görmenizi istedim çünkü  Halil ULUTÜRK ile Mehmet Ali ÖZTÜRK birlikte  buldukları mantarlar bu sezon bulunan en büyük mantarlar sanırım.  Hadi canım sende onlarda mantar mı ben daha büyüğünü buldum diyor ve işte resimleri diyorsanız gönderin bize yayınlayalım .

 

 

 

 

Top